Rädd för diskriminering

Jag får ofta höra att det inte går att jämföra trans* med teriantropi eftersom teriantroper inte blir diskriminerade. I och för sig brukar jag främst jämföra det här med kroppsuppfattning, inte hur våra grupper har organiserat sig eller hur vi blir bemötta. Jag har antagit att okej, vi blir inte diskriminerade.

Nu kan ju inte ett par fall uppväga de mängder av fall som transpersoner utsatts för.  Googla gärna på ”hatbrott transsexuella” och liknande, ifall ni vill veta mer.

Men jag hörde nyss om ett fall där en person skulle fått sparken när det kom ut att hen identifierade sig som ett djur. Jag har också hört många fall av barn/ungdomar som råkat ut för kränkande behandling från familjen när de betett sig djuriskt eller uttryckt sin identitet. Tvingade till psykologer som sedan sagt att nej, det är inte fel på barnet, och då har familjen sökt upp en annan psykolog.

Jag har hört om teriantroper inom naturvetenskapen (främst biologi) som slutat ha kontakt med andra teriantroper, eftersom om det kommer ut att de känner sig som djur, så kommer deras karriärer stå på spel.

Det är just den här sista som skrämmer mig. Jag studerar biologi. Jag har redan nu tagit försiktighetsåtgärden att specialisera mig på något som inte har ett dugg med djur att göra. Den enda kursaren jag pratat om dessa känslor om, är min pojkvän, som även han är teriantrop. Jag är nu orolig för honom, hans livsdröm är ju att jobba med just sin djurtyp…

Det finns förstås saker man helt enkelt inte säger till folk, för att man inte känner för det eller så. Men det är en sak att låta bli att säga och att medvetet känna att man inte fårprata om vissa saker.  En sak att helt enkelt inte prata om mina personliga känslor på jobbet, en annan att vara rädd för att en arbetsgivare ska förstå att det är jag som skriver den här bloggen, trots inga namn och inga ansiktsbilder.

Det här inlägget postades i känslor, Komma ut och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s