Varg siktad i Nacka

Läs mer om den förmodade vargen i Nacka utanför Stockholm i DN.

Ofta får man höra från landsbygdsbor att ”det vore annat ljud i källan om varg fanns i Stockholm”. Nu är det ju så att vargar trivs inte i tätbefolkade orter som Stockholm: det finns inte tillräckligt med byten eller utrymme. Antagligen kommer denna varg att ta sig vidare någon annanstans. Sen har vi ju redan varg i Stockholms län: Rialareviret utanför Norrtälje.

Det klokaste man gör när man är i ett vargrevir är att koppla sin hund. Hundar förstår sig oftast inte på att akta sig för varg, emedan vargar gärna dödar hundar som kan ses både som rivaler och som byte. För människor är det vanligtvis ingen fara.

Själv skulle jag tycka det var charmigt om det fanns varg i Nackareservatet. Vad är det som säger att människor har större rätt att pissa in revir där än vad vargar har?

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Varg siktad i Nacka

  1. Frida skriver:

    Är du säker på att den inte är farlig för barn då? Du borde väl ha läst mycket om det.
    Finns fall i Ryssland och andra länder där vuxna och barn blivit attackerade av varg…

  2. susitar skriver:

    Skulle man ta hänsyn till alla fall där djur någon gång attackerat människor så borde man sätta upp stora varningar för älg, vildsvin, ja, till och med tamkatter.
    En ensam varg är för feg för att anfalla en människa. Det finns gott om fall då ensamma barn skrämt iväg en nyfiken varg. När det händer att vargar anfallit människor handlar det om specifika sammanhang, som i Indien, där det råder brist på plats för både människa och varg. Sedan finns det enstaka fall då varg anfallit iaf, men det är extremt sällsynt och inget man behöver oroa sig för, lika lite som man behöver oroa sig för blixtnedslag hela tiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s