Recension av Wolf Children (おおかみこどもの雨と雪)

Jag såg i förrgår på den japanska filmen som har den engelska titeln Wolf Children, originaltiteln Ookami kodomo no Ame to Yuuki. Jag har verkligen längtat efter att se den. Här nedan är trailern med engelsk text:

Filmen handlar om hur en studentska blir kär i en ung man som råkar vara en varulv. Inte varulv som i våldsam och förvandlar sig bara under fullmåne, men en man som kan förvandla sig till varg, helt enkelt. Tillsammans får de två barn, men sedan dör pappan. Resten av filmen handlar om de två vargbarnens uppväxt.

En ensamstående mamma med två små barn brukar ha det jobbigt nog, men när barnen dessutom kan förvandla sig till vargar blir det extra svårt.

Jag tänker inte avslöja mer om handlingen. Filmen är bra. Den tar upp ämnen som kärlek, sorg, motgångar, grannsämja, skolgång och vikten av att göra sina egna val. Vargbeteendet känns rätt så naturligt – barnen ylar, brottas, leker i snön, jagar vilda djur osv. De rör sig mellan vardag och myt, från problemet med att behöva dölja sin vargighet i skolan till att detaljer med Shinto- och folktro-drag, som en vis gammal räv som härskar över skogen. Animationen är vacker och det finns många rörande scener.

Men det finns några nackdelar. Barnens beteende som små känns naturligt, men de beter sig märkligt brådmoget när de blir äldre och Ame får en rätt så djup röst redan som 10-åring. Det känns också som det finns en del trådar i filmen som lämnas oavslutade.

Överlag är filmen bra och jag rekommenderar den. Första halvan är däremot bättre än den andra.

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Recension av Wolf Children (おおかみこどもの雨と雪)

  1. evelina skriver:

    Hej! Jätte bra recension, men tänk såhär, hon säger det(tror jag) någon gång i filmen att ”vargar blir mycket snabbare mognare än människor”(vilket är sant) så jag tror att han är väldigt mognare pga det samma sak med yuki. Men det förklarar inte riktigt varför(fottfarande) Souhei-kun är så mogen.

    Men den var heeelt awesome annars!^^

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s