Hes och oförmögen att yla

Jag har haft problem med heshet ändå sedan influensan jag hade i januari. Jag väntade länge på att det skulle gå över av sig självt, var försiktig om rösten, men misste tålamodet efter ett tag.

Efter besök hos en öron-, näsa-, halsläkare så har jag fått höra att jag har blåmärken på stämbanden, och att kanterna på stämbanden är ojämna, knottriga. Något som inte kommer bli bättre av sig självt, utan jag remitteras vidare till en specialist. Det kan dröja innan jag får behandling där. Under tiden får jag prata som vanligt, men inte anstränga rösten. Jag ska inte skrika, sjunga eller viska. Bara prata normalt. ”Använd rösten med förstånd” sa läkaren.

Jag antar att detta innebär att jag måste hålla mig ifrån att yla ett bra tag. Senast jag gjorde det fick jag ont i halsen, och jag förstår nu varför. I natt drömde jag om att jag skällde och ylade. Mina drömmar handlar ofta om sådant jag vill göra, men inte har gjort på ett tag eller inte kan göra.

Det här inlägget postades i Drömmar, Kroppsbild/-funktion och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Hes och oförmögen att yla

  1. Ping: Gnäll om min röst | Ulv i Människokläder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s