Meningen med det hela?

Igår var en dag då jag grubblade en hel del. Hur larvigt det än låter, så kom en del av grubblet från att jag läste en bok av mangan Tokyo Mew Mew. Det är en serie om unga tjejer som blivit superhjältinnor av att ha fått DNA från olika djur i sig, och de slåss mot utomjordingar som vill förstöra miljön. Typisk shoujo-manga, rätt så likt Sailor Moon.

I deras fall fick de sina djurtendenser av en bra anledning, och kunde använda dem till något. I verkligheten har jag inget varg-DNA i mig, inga utomjordingar att slåss emot. Finns det någon poäng i att jag känner mig som en varg? Jag vill gärna hitta ett syfte med det. Eller skapa mig ett.

Är jag en vargmänniska så att jag ska kunna hjälpa vargar eller andra djur? Men hur? Jag är motiverad, kanske mer motiverad än de flesta andra, men man måste ju veta hur man ska gå till väga också. Till saken hör också att jag är nästan lite rädd för att engagera mig i den skandinaviska vargstammen eller andra hotade populationer av stora rovdjur. Jag är rädd för att om andra får reda på att jag identifierar mig som varg, så kommer jag att ifrågasättas. Att jag ger dåligt rykte till folk som sysslar med bevarande, eftersom jag är så ”väldigt sjuk” eller ”uppenbart galen” som några online har uttryckt sig. Just att min objektivitet skulle kunna ifrågasättas så mycket, är en av anledningarna till varför jag i min utbildning valt att specialisera mig på växter istället för djur.

Har jag då svikit mitt syfte? Jag vet inte. Jag vet att jag fortsätter samla in pengar till WWF och jag hoppas på att skapa grödor som kräver mindre konstgödsling och besprutning och därmed hjälpa hela ekosystem.

Vilka andra syften finns det? Ska jag påminna människor om att vi också bara är djur, att vi måste vara mer ödmjuka? Ska jag försöka organisera teriantroper och bilda förståelse för oss bland allmänheten? Det hela känns svårt. Men att bara leva, utan att göra något gott för världen känner jag inte heller är bra. Jag har blivit uppfostrad till att engagera mig för det jag bryr mig om. Men allt jag skulle vilja göra går inte att kombinera.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s