Djur som sexsymboler

Är det inte lite lustigt, att när tidelag är så oerhört tabu, och numera t o m olagligt, så använder vi fortfarande djur när vi beskriver sexualitet?

Hur många gånger har man inte hört att någon är ”djurisk” i sängen, med detta antytt, att hen är vild, spontan och sexig? Det är oftast ett positivt omdöme.

Jag skulle tro att det handlar om att människor ofta låter djuren spegla mänskliga egenskaper, speciellt dem som är lite tabu. Eftersom sex är lite förbjudet och spännande, men samtidigt något så allmänt och naturligt, är det lätt att djuren får symbolisera vissa aspekter inom sexualiteten. Man föreställer sig ofta att djurens sexualitet är mer ”naturlig” (vad det nu innebär), rå och kraftfull. Men i naturen så varierar ju det där, om man ska vara ärlig.

Manlig sexualitet brukar symbolseras av tigrar, hästar (hingstar), tjurar, bockar, vargar. Stora djur, kanske t o m farliga. Var och en av dessa har lite olika nyanser, men det man bör komma ihåg, är att det sällan har med djurets faktiska sexuella beteende att göra. Vargar och varulvar får ofta symbolisera farlig sexualitet, t ex i sagan om Rödluvan där det är uppenbart att sagan egentligen försöker varna unga kvinnor för farliga och kåta män. Men vargar i verkligheten lever tämligen monogamt, håller oftast ihop tills den ena dör, och uppfostrar sina ungar tillsammans.

Kvinnlig sexualitet brukar symboliseras av katter och rävar i någon mån. I tecknad film med djurkaraktärer av olika slag, brukar oftast katterna vara feminina. Katten ses som mystisk, svårförståerlig, vacker. Inte helt olika till hur vissa heterosexuella män ser på kvinnor. Men givetvis är inte riktiga katter medvetna om detta.

Andra djur som brukar dyka upp är kaniner, pga deras snabba förökning, och ormar som fallossymboler. Sen vet jag inte heller vad humrar har med sex att göra, men snuskhummer är det ju vanligt att man kallar dem som visar ett stort intresse av sex.

Men även de som sysslar med pet play, eller gillar furry-porr (obs, nsfw-länk!), eller tycker det är hett med katt-tjejer i anime, brukar ändå bedyra att detta har inget med riktiga djur att göra. Det är lustigt det där.

Kan vi inte bara medge att gränsen mellan mänskligt och djuriskt ibland är rätt flytande?

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Djur som sexsymboler

 1. Frida skriver:

  Bra att du börjat med bilder till dina inlägg, men en av dom syns inte

 2. Frida skriver:

  Eller nu gör den det, sorry…

 3. Frida skriver:

  Glöm inte pantertanter!
  Och kvinnor som är osexiga brukar väl kallas kossa?

 4. Frida skriver:

  Puma eller ”cougar” är väl också ett sånt ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s