Tips: för dig som får förfrågan från media

Jag har tidigare skrivit om det här med att medverka i media som teriantrop. Något som jag tycker man bör vara ytterst försiktig med. Även om det finns bra journalister och tv-program, så är det tyvärr så att skräp-tv är det mest som aktivt söker efter ”annorlunda personer”.

Tidigare länkade jag till detta youtubeklipp, där två personer som jobbar med tv förklarar vad man kan förvänta sig som inbjuden till intervju eller liknande. Dvs: får du inte betalt för din medverkan i tv, så ska du räkna med att du bara är ett ”bete” som utnyttjas för tittarsiffror.
Tidningar fungerar ju inte riktigt så, men alla borde ju förstå av sig självt att man kan googla en journalists namn och se vilka slags artiklar de skrivit förut. Om deras tidigare artiklar framställer intervjuobjekten som freaks, t ex, så kommer inte din intervju bli bra heller.

En bekant till mig, som skrivit om sex mycket, har här en checklista med vad man bör tänka på om man får förfrågan om att delta i media och prata om sin sexualitet eller kinks: LÄNK

Nu är inte teriantropi ett sexuellt intresse eller en fetisch. Men mycket av tipsen gäller oavsett om det handlar om sexualitet, identitet eller något annat personligt och normbrytande. Så jag rekommenderar verkligen alla att läsa listan och fundera lite.

Gå inte med på vad som helst, ställ frågor, tänk efter före.

 

Det här inlägget postades i Info, internet och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s