Stockholm Pride 2018 + Spelkväll med vänner

Det har varit möjligt för mig att vara ganska öppen om min teriantropi på Pride. Inte så att jag tar upp det med alla eller så. Men på Kinkykvarteret, där jag känner rätt mycket folk, kunde jag diskutera det utan problem. Ingen dömer. Under Prideparaden, som jag gick i, träffade jag på mitt ex Y som jag skrev om förut. Jag pratade lite om att även om jag är bekväm med att prata om min vargighet med henne, så är jag inte öppen med det överallt, och önskar att hon respekterar det. Hon bad om ursäkt över att tidigare inte insett detta, och jag kände att vi förstod varandra.

Överlag – människor på Pride har den där inställningen, den som jag tycker alla borde ha, om att nyfiket lyssna när man träffar på något som är obekant och nytt.

Nu är Pride över. Tidigare idag bjöd jag och min sambo in lite vänner för att spela spel. På ett spelkort stod det en lång harang med regeltekniska ord, och en av vännerna gjorde sig lite lustig över detta.

”Typ som jag uppfattar folk på Pride när de ska beskriva sig själva. Kön, pronomen, läggning, kinks, kintype…” (hon vände sig mot mig) ”eller, är kintype en grej på Pride?”

Jag sa att nej, det är ju inte riktigt samma sak.

”Ja, men på tumblr är det ju sammankopplat liksom”.

Jag kunde liksom höra på sättet hon tog upp det, att här handlade det mest om att göra narr av otherkin, speciellt den typen av otherkin som hänger på tumblr. Så jag sa något om att tumblr inte är ett bra ställe för att förstå sig på den communityn… och försökte byta samtalsämne.

Det är en vän som är närmare vän med min sambo än med mig. Hon vet inte. Ingen av de tre vännerna vet. Jag undrar om det märks att jag blir obekväm med den typen av skämt, att jag försöker skynda mig att byta samtalsämne.

Personligen skulle jag inte haft något emot om de visste att jag var identifierar mig som varg. Men min sambo gillar inte när jag tar upp saker som är privata av det slaget med hans vänner. Han vill inte diskutera sin teriantropi med några av sina vänner, och jag förstår hans oro att om jag säger att är ”en sån där konstig”, så kommer hans vänner säkert fråga honom om det – om vad han tycker, om han också är sån, osv. Jag vill inte utsätta honom för något som gör honom så obekväm.

Där fick jag årets ”Pridebakis”. Fenomenet när man varit så innesluten i den där accepterande bubblan och sen utanför festivalen träffar på fördomar som man levt ganska befriat från ett tag.

Men jag tänker nog för mycket på det här. Hela den konversationen om otherkin tog ju mindre än en minut, och vi spelade i flera timmar. Det var väldigt roligt att träffa vänner och testa lite nya spelkort.

Detta inlägg publicerades i Komma ut och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s