Liten ordlista

Liten ordlista

 

Djurtyp – se Teriotyp.

Dysfori – Motsatsen till eufori. Alltså en djup känsla av missnöje. Här används främst artdysfori, ett starkt missnöje med sin art.

Fantomlem – En kroppsdel som inte finns fysiskt, men som man ändå känner. Jmf fantomsmärta.

Konterian – En ”konstant” teriantrop, som inte skiftar utan vars djuriska tankar och känslor är på ungefär samma nivå hela tiden. (Eng: contherian)

Otherkin – En person som identifierar sig som något annat än människa mentalt/andligt/själsligt. Ofta använt om personer som identifierar sig som ett mytologiskt väsen. (Other – annan, kin – släkte, ätt)

Polywere – En teriantrop med fler än en teriotyp.

Skifte, dröm–  – När man drömmer att man är sin teriotyp.

Skifte, fysiskt – En fysisk förvandling ett djur. Omöjligt, men något att drömma om?

Skifte, mentalt – En förändring i teriantropens sätt att tänka, tankesättet blir mer djuriskt. Ibland förkortat till m-skifte, eller bara skifte.

Teriantrop – Person som upplever teriantropi.

Teriantropi – Inom skönlitteratur och antropologi använt för att beskriva en figur som är hälften människa, hälften djur, eller förvandling mellan människa och djur. Numera används ordet för att beskriva upplevelsen att känna sig som ett djur mentalt/andligt/själsligt, att identifiera sig som ett annat djur än människa.

Teriotyp – Teriantropens ”djurtyp”, den art hen identifierar sig med. (Eng: theriotype)

Transperson – Samlingsord för personer vars könsidentitet/-uttryck skiljer sig från normen. Exempelvis transsexuella, transvestiter, genderbenders.

Tågångare – Djur som trampar på vad som hos oss är framdelen av foten (ex katt, räv) . Motsatsen är hälgångare (som människa, björn)

Varulv – En mytisk varelse, en människa som kan förvandla sig till varg.

3 kommentarer till Liten ordlista

  1. Pingback: Ny ordlista! | Ulv i Människokläder

  2. Pingback: Kommentera gärna! | Ulv i Människokläder

  3. Pingback: Vilken slags blogg försöker jag skriva? | Ulv i Människokläder

Lämna en kommentar