”Så, är du född i fel art?”

Under helgen har jag umgåtts intensivt med folk. Jag har också varit ganska vargig, men försökt dölja det.

Igår morse minns jag att jag och några andra kom in på programmet Outsiders, som alla var ganska negativt inställda till. ”Ja, de vill ju ha folk som verkligen är extrema, eller porträttera dem som mer knäppa än vad de är. Jag menar… det var ju den där tjejen som trodde att hon var en katt och hade kattöron”, sa en man.

”Jag känner henne” sa jag. Jag kände att jag inte skulle klara av det ifall diskussionen urartade till någon slags nedvärderande mot Pao. Och jag har ju pratat med henne, och träffat henne en gång som hastigast. Min kommentar om att jag kände henne bytte genast stämning. Folk skärpte till sig, ingen vill förolämpa någon som är bekant till en i gänget liksom.

”Går hon omkring med de där kattöronen vanligtvis?”
”Ja, hon anser att det är hennes rätt att klä sig som hon vill” sa jag.
”Ja… det är det ju visserligen…”

Eftertänksamhet.

Senare på kvällen så tömde min kompis sin väska, och hittade ett par kattöron som tillhör mig, som jag glömt hos honom när vi förberedde inför en maskerad. Jag tog på mig dem, mest på skämt, men också så att jag skulle komma ihåg att ta med mig dem hem.

Samme man som tidigare på dagen pratat om Outsiders frågade på skämt:

”Jaha, är du också född i fel art eller?”
”Haha, det här är inte riktigt min art” sa jag, och tog av mig öronen. Och satte dem på honom.

Jag vågade inte svara med ”ja”.

Det här inlägget postades i Komma ut. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till ”Så, är du född i fel art?”

 1. sv: det var på skämt jag skrev det.

 2. sv: jag förstår din poäng och jag accepterar det, jag ber om ursäkt för det jag skrev och jag menader verkligen INGET illa med det inlägget, jag tyckte bara att allting var så komiskt.. du förstår nog vad jag menar..

  liksom om jag skulle gå runt med en kanindräkt och hoppa på alla fyra och säga att jag var kanin så skulle jag (antagligen) bli riktigt mobbad och utpekad och det kan jag förstå.

  lite som när man kommer ut ur garderoben som homosexuell, det lär ju inte vara det lättaste. och jag har faktiskt en killkompis som gjorde det för ca 1 år sedan. han hade vääldigt många vänner och alla tyckte om honom – tills han kom ut som bög. nu har han endast tjejkompisar (och några homosexuella vänner då) för alla hans heterosexuella kompisar dissade honom totalt. Varför? jo för att han inte var ”normal” längre..

  Ännu en gång, förlåt för mitt inlägg och jag menade inget illa..

 3. Rebecca skriver:

  Svar: Hahaha, ja antagligen är det så. Tänkte det själv. Och varenda bloggerska (inkl. jag själv) har ju skrivit ett inlägg om det där avsnittet så jag blev väl helt knäpp i huvudet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s